Новата парламентарна година започна, а политиците бяха фиксирани в две теми

...
Новата парламентарна година започна, а политиците бяха фиксирани в две теми
Коментари Харесай

Депутат от ПП-ДБ: Не сме в ситуация да мерим професионални качества

Новата парламентарна година стартира, а политиците бяха закрепени в две тематики - триумфите си от предходната година и идната през март ротация. Но различен проблем идва преди този момент - промяната на двама съдии в Конституционния съд и още 77 членове на 16 регулатора.

За разлика от острите конфликти предходната година, номинациите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за най-висшия съд бяха импортирани заедно от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Според народния представител от ПП-ДБ Стоян Михалев обаче, Атанасова не е тяхна номинация - даже и подписите на Христо Иванов и Кирил Петков да стоят под претекстовете за номинацията ѝ.

" Те не са номинирали - това е като с ръководителите на комисията и зам.-председателите на Народното събрание ", съобщи той в новия Z-Каст. " Ние в действителност не сме в обстановка да мерим професионални качества или това кой какъв брой би се справил или не би се справил. "

Според него ротацията е " един механически развой " и същинското напрежение е било първия път - в този момент драми няма да има. Но не дава такава гаранция за множеството избори на членове на регулатори, които предстоят. 

" Ние излъчваме обръщение към обществто - правете си сметка, когато гласувате на избори, кой път е за вас по-добрият. Защото на следващия ден могат да кажат - е, с кого го направихте, ние ще ви накажем на избори. Не го отхвърлям. Много неща в тази страна са станали по този метод - някой е правил сложни решения, сложни решения са се случвали, години по-късно имат резултат и след това той е осъден. Това е политиката ", означи Михалев.

И отхвърли да разяснява номинацията на Атанасова, правист с действителен опит единствено като народен представител, като означи:

" Когато влезем в това кой за кого какво мнение има, ще опрем до пъкъл хоминем причините, след което до какво ще се стигне? Ще се стигне до такава степен, че няма да бъдат заменени конституционните съдии, няма да има кой да отбрани конституционните реформи и в последна сметка ще завоюва президентът. "

Според него в нашия Конституционен съд в предишното е имало хора " с нулев опит ".

Струва ли си обединението ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС? Ефективен лост ли са глобите по " Магнитски " върху Делян Пеевски? Ще има ли действителна изгода от новата квота на Народното събрание във Висшия правосъден съвет, или статуквото ще се резервира? 

Отговорите на тези и доста други въпроси - чуйте в новия, 143-ти епизод на Z-Каст.



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР